ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ ΣΤΙΣ 08-03-2024

Με αφορμή την ημέρα της γυναίκας, στις 8/3/2024 ο Εμπορικός Σύλλογος Ν. Σμύρνης με το Εργαστήριο ΜΕΘΕΞΗ του Παντείου Πανεπιστημίου και τη συμβολή της ΣΑΕΚ Ν. Σμύρνης διοργάνωσαν ημερίδα με θέμα την γυναικεία επιχειρηματικότητα.
Οι ομιλητές τόνισαν ότι η ηγεσία είναι και γένους θηλυκού. Παρά τις δυσκολίες που υπάρχουν σε θεσμικό επίπεδο κάθε γυναίκα μπορεί να κατακτήσει την επαγγελματική επιτυχία.
Από πλευράς Δήμου Νέας Σμύρνης επισημάνθηκαν οι πολιτικές που λαμβάνονται σε θέματα ισότητας, ενώ από τον Εμπορικό Σύλλογο και το Επιμελητήριο Αθηνών, έγιναν γνωστές οι δράσεις και οι ενέργειες για την ενίσχυση της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν:
– Αβιτίδου Νάντια, Πρόεδρος του πολιτιστικού και φιλανθρωπικού Συλλόγου Γυναικών.
– Δεκούλου Μαρίνα, Αντιδήμαρχος Σχολικών Μονάδων και Φιλοξενίας
– Οικονόμου Ράνια, Πρόεδρος δημοτικής επιτροπής ισότητας Νέας Σμύρνης
– Παπαλεξανδρή Νάνσυ, Ομότιμη καθηγήτρια του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Συντονιστής:
– Καραμπελιάς Γεράσιμος, Διευθυντής Εργαστηρίου ΜΕΘΕΞΗ

Χαιρετισμό απηύθυναν:
– Βούλτεψη Σοφία, Υφυπουργός μετανάστευσης κι ασύλου 
– Πολίτη Όλγα, Μέλος επιτροπής γυναικείας επιχειρηματικότητας ΕΕΑ
– Χρηστίδης Παύλος, Βουλευτής Νοτίου Τομέα Β3 Αθηνών 

Η διοργάνωση της ημερίδας πραγματοποιήθηκε από την ειδικότητα Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας της ΣΑΕΚ ΝΕΑΣ Σμύρνης.

ΑΦΙΣΑ

ΒΙΝΤΕΟ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΙΣ 20-12-2023

Το Δημόσιο ΙΕΚ Νέας Σμύρνης σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο Νέας Σμύρνης και τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό διοργάνωσε εθελοντική αιμοδοσία στις 20 Δεκεμβρίου του 2023. Για δεύτερη χρονιά το ΔΙΕΚ Νέας Σμύρνης πραγματοποίησε την εθελοντική αιμοδοσία την περίοδο των Χριστουγέννων. Φέτος προσκάλεσε εκτός από τους σπουδαστές του ΔΙΕΚ και όλους/ες τους/τις δημότες/ισσες της Νέας Σμύρνης να συμμετάσχουν στην δράση αλληλεγγύης.

            Ο σκοπός της δράσης ήταν να ενισχυθεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στην συλλογή αίματος για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης, αποτελώντας σημαντική πράξη προσφοράς προς τους συνανθρώπους μας. Η δράση έλαβε χώρα στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΔΙΕΚ από τις 16:00 μέχρι τις 21:00.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΑΦΙΣΑ

ΒΙΝΤΕΟ

New York Jewelry Museum 2023 στις 14-17/11/23.

Η έκθεση ?A History of Revolutions? πραγματοποιήθηκε στην Νέα Υόρκη κατά την διάρκεια του New York Jewelry Museum 2023 στις 14-17/11/23.

Τα video από τη συμμετοχή και στις δύο εκθέσεις προβάλλονται στο you tube https://www.youtube.com/watch?v=RidML7KRsUE

ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΗΛΙΑ ΛΑΛΑΟΥΝΗ (07-06-2023)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

To MKHΛ παρουσίασε στις 07-06-2023 την νέα θεματική ομαδική έκθεση σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας με τίτλο «Ντύνοντας Ιστορίες της Επανάστασης: Η Ελλάδα αφετηρία της σύγχρονης εικαστικής δημιουργίας».

Με σημείο εκκίνησης την ιστορική έκθεση του ΜΚΗΛ «Μορφή & Λειτουργία, η ακολουθία του σχεδιασμού, 200+200», οι σύγχρονοι δημιουργοί μελετούν την Ελληνική Επανάσταση, αναζητώντας τη δική τους μοναδική ερμηνεία σε φόρμες κοσμημάτων και αντικειμένων με παραδοσιακά και σύγχρονα υλικά και τεχνικές.

Οι δημιουργοί επεξεργάστηκαν ιδέες, αξίες, κειμήλια, ακόμα και πρόσωπα ή γεγονότα της επανάστασης και, αντλώντας από την ιστορική μνήμη, μετουσίωσαν το παρελθόν σε σύγχρονα έργα, αντικατοπτρίζοντας ζητήματα που απασχολούν τις κοινωνίες του σήμερα.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

Στην έκθεση συμμετείχαν 31 Καλλιτέχνες, 28 σπουδαστές & 5 εκπαιδεύτριες από πέντε (5) Δ.Ι.Ε.Κ. & ΕΠΑΛ/ΕΠΑΣ κοσμήματος.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΙ ΚΑΤΑΡΤΙΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ Δ.Ι.Ε.Κ. ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

ΓΚΙΩΝΗ ΑΦΕΡΝΤΙΤΑ, ΓΟΥΝΑΡΗ ΓΙΩΤΑ, ΖΟΡΜΠΑ ΛΑΜΠΡΙΝΑ, ΚΑΡΒΟΥΝΗ ΙΟΥΛΙΑ, ΚΟΥΚΑ ΡΑΦΑΕΛΑ, ΠΑΡΤΑΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΕΣ ΤΟΥ Δ.ΙΕΚ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ

ΓΚΑΝΙΔΟΥ ? ΘΕΟΧΑΡΗ ΤΑΣΣΑ, ΚΡΙΚΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ

ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΟΣΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Η περιοδική έκθεση έρχεται να κλείσει ένα κύκλο εκδηλώσεων, άρρηκτα συνδεδεμένων με την θεματική της ιστορικής έκθεσης, χωρίς όμως να τον ολοκληρώσει. Το Νοέμβριο 2023, έντεκα (11) έργα Ελλήνων δημιουργών θα ταξιδέψουν μαζί μας στη Νέα Υόρκη για να παρουσιαστούν δίπλα σε δέκα (10) καταξιωμένους Αμερικανούς καλλιτέχνες στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της εβδομάδας κοσμήματος New York City Jewelry Week 2023. Συμπληρώνοντας τον συμβολικό αριθμό «21», οι καλλιτέχνες θα παρουσιάσουν το έργο τους, δημιουργώντας ένα συναρπαστικό πεδίο διαλόγου που θα κατοπτεύσει τον κοινό τόπο των επαναστάσεων, κάθε είδους, εντοπίζοντας τις διαφορές, τις συνέπειες και τα οφέλη που προκύπτουν για το κοινωνικό σύνολο.

ΣΕΡΑΦΕΙΟ 20/12/2022

Θέμα: Ο Ρόλος της Γυναίκας στον Πολιτισμό μέσω της Παράδοσης

Ο Πολιτιστικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος Γυναικών Ελπίδα Μάνας, διοργάνωσε στις 20-12-2022 μια εκδήλωση παραδοσιακού χαρακτήρα με σκοπό την ανάδειξη της Ελληνίδας Γυναίκας και τον ρόλο της στην τοπική κοινωνία, ήθη και έθιμα από τους παρακάτω τόπους:  Πόντο, Κρήτη, Πελοπόννησο, Μ. Ασία, Θράκη, Κύπρο, Ήπειρο. Στη διοργάνωση αυτή συμμετείχαν οι σπουδαστές του τμήματος Στέλεχος Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας του Γ΄ εξαμήνου, με τον εκπαιδευτή τους τον κ. Σεντελίδη Άγγελο. Την εκδήλωση αυτή πλαισίωσαν και Πολιτιστικοί σύλλογοι με μουσικό- χορευτικό  θέαμα και παρουσίαση τοπικών εδεσμάτων, καθώς και καταξιωμένοι καλλιτέχνες  της παραδοσιακής μουσικής. Στην εκδήλωση αυτή παραβρέθηκε ο Διευθυντής του Δ.ΙΕΚ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ, κ. Κωνσταντίνος Μιχελής και η Υποδ/ντρια κ. Ευαγγελία Τσιγκλιφή.

Για την αφίσα της εκδήλωσης, δείτε εδώ

Πολιτιστικός και Φιλανθρωπικός Σύλλογος γυναικών Ελπίδα Μάνας

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2022 από 16:00 έως και 20:30, πραγματοποιήθηκε  με μεγάλη επιτυχία στο Δημόσιο ΙΕΚ Ν. Σμύρνης Εθελοντική Αιμοδοσία, η οποία διοργανώθηκε από τον Εμπορικό σύλλογο Ν. Σμύρνης, τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό και το Δημόσιο ΙΕΚ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ. H 1 η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS. Την ημέρα αυτή προσήλθαν 86 άτομα και συλλέχθηκαν 51 μονάδες αίματος.

Οι εθελοντές του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού κατασκεύασαν και μοίρασαν σελιδοδείκτες και αναμνηστικά σε όλους τους συμμετέχοντες μεταφέροντας το σύνθημα :

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΦΥΛΑΞΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ

Δείτε την αφίσα  εδώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ Δ.ΙΕΚ Ν. ΣΜΥΡΝΗΣ